СЕ ОЧЕКУВА ЖECТОKА PАСПРАВА: Денеска собранието pаспpава за предлогот за новите министри

  • June 26, 2019

Собранието денеска треба да paсправа за новите министри предложени од страна на премиерот Зоран Заев.

Според предлогот, Трајан Димковски треба да биде нов министер за земјоделство, Насер Нуредини за животна средина и просторно планирање, Хисни Исмаили за култура, Горан Милевски за локална самоуправа и Садула Дураки за политички систем и односи меѓу заедниците.

Обврската Министер за финансии ќе ја преземе лично Заев, посочувајќи дека ќе ја извршува функцијата во определен период заедно со функцијата претседател на Владата.

Нема временски рок колку треба да трае расправата и се очекува жecтока дебата

Претходно «
Следно »