Се породи првата бремена жена со коронавирус во македонија- Бебето и мајката во изолација

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Првата бремена жена заразена од коронавирусот се породи вчера со царски рез на ГАК Народниот фронт-Србија, а како што рече д-р Жељко Миковиќ, директор на ГАК, бебето е тестирано за овој вирус и резултатите ги чекаат.

– Мајката е стабилна, тие се изолирани. Бебето има своја кутија, одделена од од мајката. Тестот е направен и го чекаме резултатот, очекуваме ова бебе да се роди без вирус. Оваа изолација служи за да се спречи мајката да го пренесува вирусот на нејзиното дете – објасни тој.

Latest News

Црна Горa и Албaнија дeнеска официјaлно го отвoриja нoвиoт заeднички грaничeн прeмин

Црна Гора и Албанија денеска официјално го отворија новиот заеднички граничен премин Затријебачка Цијевна – Грабон. На отворањето присуствуваа премиерите...

More Articles Like This