СЕ ПРЕТЕРА СО РУСКО ВЛИЈАНИЕ: Бејли на „Канал 5“ објаснуваше дека целта на Македонија е да влезе во НАТО

  • July 13, 2018

Американскиот амбасадор во Македонија Џес Бејли, вечерва беше гостин на вестите на секогаш провладината телевизија, на која ги објаснуваше стратешките цели на Македонија, работа која би требало да ја работи премиерот, освен ако не се претпостави дека токму Бејли е премиерот во сенка

Уште еднаш паѓаат во вода евтините приказни за некакво Руско влијание во Македонија, имајќи во предвид дека Бејли и неговите колеги од западните земји се почести гости на медиумите во државава, отколку најповиканите, избраните функционери.

За прекршување на Виенската конвенција секако, никој нема храброст да писне, ниту да напише збор, во состојба кога амбасадорот на САД најгрубо ги прекршува сите начела на истата, грубо мешајќи се во внатрешната политика на државата.

Сепак, некој повторно ќе каже дека во Македонија имало Руско влијание, иако за огромното мнозинство тоа е невидливо.

Претходно «
Следно »