СЕ РОДИ НАЈГОЛЕМОТО БЕБЕ ВО МАКЕДОНИЈА: На ГАК минатиот месец се родило најголемото бебе во државата!

  • March 11, 2019
  • Коментари

На скопската Клиника за гинекологија и акушерство во изминатиот месец се родило најголемото бебе во државата.

Здравото машко бебе е тешко 5.700 грама и долго 55 сантиметри. Бебето се родило по природен пат.

Просечната тежина на бебињата при породување е меѓу 3.000 и 4.000 грама.

Претходно «
Следно »