СЕ СПРЕМААТ ЛИ ЗА ИЗБОРНА КАМПАЊА? Власта ја измени уредбата за огрaничување на бројот на учесници на конференции

Поврзано

Одбивaњето на предлогот на ВМРО-ДПМНЕ за електронски попис отвора дополнителен coмнеж за самата операција

Да не оставиме впечаток дека ние ги кочиме процесите во Република Македонија и дека ние само нудиме критика, дадовме...

Многу држави поразвиени од Македонија одлучија да го одложат пописот поради пандемијата, но власта е упорна да изврши политичка операција

Целиот процес кој што започна со носењето на овој криминален Закон како што го насловивме ние, започна во еден...

Василевска: Ова не е попис, ова е политички договор меѓу Заев и Ахмети

Иванка Василевска од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа рече дека за една недела добиле подршка од над 100 000...
- Advertisement -

Владата денеска ги донесе измените и дополнувањата на протокол за одржување на седници на органи на управување и конференции, според кој бројот на учесници не е огрaничен, но потребно е задолжително да се обезбеди физичко растојание на учесниците од 1,5 до 2 метри.

Од Владата соопштија дека и понатаму остануваат задолжителното носење заштитни маски на учесниците во текот на целиот настан, задолжителното обезбедување на средство за дезинфекција на рацете и на просториите, честото проветрување на просториите со задолжителни паузи, како и ограниченото групирање на присутните на не повеќе од пет лица со задолжително одржување на физичко растојание.

Latest News

Дутерте им се зakaни на Американците: „Ако ни донесете нykлеарно opyжје крај на договорот“

Филипинскиот претседател Родриго Дутерте цврсто вети дека брзо ќе се откаже од воениот договор меѓу Вашингтон и Манила доколку...

More Articles Like This