Се уште гopи над Русиново, пpoтивпoжapнитe екипи бараат пoмoш за локализирање на пoжapoт

Поврзано

- Advertisement -

Се уште е активен пожарот кој вчера попладне избувна на месноста „Петлец“ над беровското село Русиново. Командирот на ТППЕ Берово, Сашко Руменовски информира дека во моментот во гаснењето учествуваат екипи на противпожарната служба и беровското Шумско стопанство.

– Во пожарот на Петлец, кој се уште е активен, зафатени се предели со папрат и јасика. Во гаснењето на пожарот покрај екипа на ТППЕ Берово учествува уште една единица од Шумското стопанство. Пожарот е со голем обем и раширен е на поголема површина. Дополнителни тешкотии во гаснењето ни преставува силниот ветер и непристапниот терен, вели Руменовски.

Штетите не се во големи размери, бидејќи во пожарот горат папрат и висока трева. За целосно локализирање на пожарот, како што додава, добредојдена е секоја помош и вклученост за негово гаснење.

– Остануваме на терен се до целосно ставање под контрола на пожарот и уште еднаш апелираме до граѓаните на одговорно однесување во природата, додаде Руменовски.

Пред два дена во шумски пожар изгореа пет декари млада шума во близина на туристичкиот комплекс Аурора кај Беровско Езеро.

Latest News

Отворена нова истpaга пpoтив Гугл поради онлајн рекламирање

Антимонополските власти на ЕУ ќе отворат уште еден фронт против „Гугл“, дел од „Алфабет“, со започнување на официјална истрага...

More Articles Like This