СЕ ЧЕКА НЕКОЈ ДА ГО ПРИТИСНЕ „КОПЧЕТО“: Протести во Приштина, се чека гласањето за договорот со Црна Гора – се заканува ли отворена војна!

  • September 1, 2016
  • Коментари

Во тек е протестот на албанската радикална партија „Самоопределување“ против, според нив, издајничката демаркациона граница со Црна Гора со која Црна Гора добива неколку квадратни километри повеќе, јавува од Косово рускиот новинар Сергеј Белоус

Во моментот протестот се смирува во исчекување на гласањето во Парламентот по повод ова прашање. На заседанието се расправа и околу десетина прашањеа во врска со линијата за раздвојување на шестата позиција.

Терористичката организација „Албанска народна Армија“ се заканува дека ќе дојде до војна против Албанците и Црногорците доколку биде ратификуан договорот за демаркација со Црна Гора, објавија сите медиуми во регионот.

Косовскиот парламент денес ќе одржи седница на која ќе се гласа за договорот за демаркација на границата со Црна Гора.

Претходно «
Следно »