Сите го знаеме шеф Марк од „Брза кујна“, а вака изгледа неговиот син

  • February 17, 2019

Секој работен ден имаме прилика да го гледаме кулинарското шоу „Брза кујна“ на Сител телевизија каде што шеф Марк со својот тим и шеф Никола со својот тим подготвуваат разни специјалитети.

Со намирници донесени од страна на учесниците, Марк и Никола за краток период знаат да подготват разни видови на јадења.

Марк де Јонг има македонско потекло, но со години живеел во Брисел каде по големиот земјотрес во Скопје се преселило и неговото семејство.

Марк де Јонг пред неколку години се преселил во Македонија за да го исполни аманетот од баба му која пред да почине го замолила барем еднаш да дојде и да ја види земјата од која потекнува неговата мајка.

По 50 години, Марк се вратил во Македонија и одлучил тука да изгради потполно нов живот.

Марк е одиличен готвач и знае да прави вистински македонски специјалитети. Што се однесува до неговиот приватен живот, Марк е во брак со Василка со која има две деца, ќерка и син.

Тој на социјалните мрежи знае често да објави фотографии од тоа како готви или од некој специјалитет. Меѓутоа, овој пат Марк објави фотографија со неговиот син и тоа од студиото на „Брза кујна“,

Вака изгледа Микаел, синот на Марк кој живее во Белгија.

Претходно «
Следно »