СИТУАЦИЈАТА ВО ОХРИД АЛАРМАНТНА: Уште еден земјотрес во серија!

  • July 3, 2017

Во временски период од само 20-тина минути, Охрид и околната беа потресени од три значителни земјотреси во серија од 3.5 до 4.0 степени по Рихтер.

 

Земјотресите се во серија и во временска дистанца од неколку минути, а силината е значителна. Утринава пак Охрид беше потресен од најсилниот земјотрес со 5.0 степени по Рихтер.

Претходно «
Следно »