СИЉАНОВСКА PACПАЛИ: CДCM yште за избopите знaea за “Pеkeт”

  • October 2, 2019
  • Коментари

Уште тогаш знаеле за „Рекет“, па јас им делував како Санчо Панса, или Дулчинеа во нивната реал политика, вели професорката Гордана Силјановска Давкова и кандидат за претседател на последните избори.

-А, владеењето на правото? За нив е тоа реторичка фигура. Тие не признаваат никакво меѓународно право, дури и кога предаваат за него. Кога јас, за време на претседателската трка, говорев за политика во границите на правото, тие ме обвинуваа за идеализам. Јас се повикував на Кант, а тие на Тукидит. Сега знам зошто. Уште тогаш знаеле за „ Рекет“, па јас им делував како Санчо Панса, или Дулчинеа во нивната реал политика. Значи, макијавелистички се бореле за опстанокот, вели професорката.

А, владеењето на правото? За нив е тоа реторичка фигура. Тие не признаваат никакво меѓународно право, дури и кога…

Gepostet von Проф.д-р Гордана Силјановска Давкова am Dienstag, 1. Oktober 2019

Претходно «
Следно »