СКАНДАЛОЗНО: Рада и Дескоска автори на Законот за двојазичност?!

  • January 15, 2019

Министерот за локална самоуправа на својот Фејсбук профил сподели фотографија од последните моменти при драфтирањето на Законот за двојазичност, само неколку часа пред истиот да помине на седница на Влада. На фотографијата се гледа како Радмила Шекекеринска и Рената Дескоска селектираат, пишуваат и многу веројатно го одобруваат Законот за двојазичност кој вчера беше објавен во службениот весник.

-Последните моменти при драфтирањето на Законот за употреба на јазиците, само неколку часа пред законот да помине на седница на Влада. Законот за употреба на јазиците и во Службен весник, пишува тој на Фејсбук.


Претходно «
Следно »