СКАНДАЛ ВО СРБИЈА:Албанскиот претседател во Бујановац дочекан само со албанската но не и со српската химна

  • March 7, 2017
  • Коментари

Албанскиот претседатер Бујар Нишани е во еднодневна посета на Бујановац и Прешево, градови во Србија со мнозинско албанско население. Бујановац е прекриен со билборди со неговиот лик и со албанското знаме, и со пораки само на албански јазик „Добредојдовте претседателе“.

Predsednik-Albanije-Bujar-Nisani-Bujanovac-3Најскандалозно според српските медиуми е тоа што при дочекот на Нишани е интонирана само албанската, но не и српската химна.

Иако нивото на безбедност се вели дека е зголемено заради посетата, на улиците нема зголеме број на полиција.

Predsednik-Albanije-Bujar-Nisani-Bujanovac-2Неговата посета предизвика полемики и во Србија, но и во Албанија.

Претходно «
Следно »