October 24, 2021, 8:42 am

Скoпjaнец фaлcификувaл нeгaтивeн тecт на кoрoнaвируc – ова е кaзнaтa штo ќе ја плaти

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Основното јавно обвинителство Скопје поднесе предлог за казнен налог за 37-годишен скопјанец кој се товари дека фалсификувал медицинска потврда за негативен тест за коронавирус.

Предлогот на јавниот обвинител од Основниот кривичен суд Скопје е на обвинетиот да му се определи парична казна од 100 дневни глоби со поединечна висина на дневната глоба од 20 евра во денарска противвредност.

Скопјанецот на 25 јули на Меѓународниот аеродром Скопје ја употребил фалсификуваната медицинска потврда за негативен тест на SARS-CoV-2 вирусот.

Latest News

Извештај на ЕК за Македонија: Кopyпциjaтa e pacпpocтранета во многу облacти и ocтaнувa пpaшaње нa зaгpижeнocт

Земјата има одредено ниво на подготвеност, односно е умерено подготвена да го примени правото на ЕУ и европските стандарди...

More Articles Like This