Сликање со омилените Дизни ликови во сабота во Зоолошка

  • November 8, 2018
  • Коментари

Пајо и Пата, омилените ликови од Дизни, в сабота ќе бидат во скопската Зоолошка градина. Цел ден најмладите посетители ќе имаат можност за анимации, игри, забава и сликање со омилените Дизни ликови.

Исто така, в сабота во соработка со ЕМСА, во скопската Зоолошка градина, малиот едукативен центар ќе биде претворен во Мече болница.

– Ги учиме најмалите на здрави навики, како и на надминување на стравот од одење на доктор – велат од Зоолошка.

Инаку, претходно Зоолошка заедно со учениците од средното училиште “Георги Димитров” ја започнаа изградбата на шумската патека во Скопје Зоо.

– Ова катче ќе понуди интересни содржини за едукација на најмладите во поглед на сите инсекти, животни и растенија кои може да се сретнат во македонските шуми – информираат од Зоолошка.

Претходно «
Следно »