СНИМКА ОД ПРИЛЕП: „Кети предавник“ скандираа стотина прилепчани пред домот на пратеничката од СДСМ која ја чуваат два кордони полиција!

  • March 16, 2018

Гневот на граѓаните полека но сигурно ескалира. По протестите на граѓаните пред домот на пратеникот на СДСМ, Панче Иванов од Велес вечерва се одржуваат протести и во Прилеп. Протестите се насочени кон пратениците кои гласа за изгласување на законот за двојазичност. Во овие моменти се одржуваат протести пред домовите на пратениците на СДСМ од Прилеп, Кети Смилеска и Хари Локвенец. Протестите ги организира Македонското Патриотско Здружение, Пере Тошев од Прилеп.

Полицијата е во огромно присуство пред домовите на пратениците. Покрај домовите на пратениците од СДСМ во Прилеп полициско присуство има и пред домовите на другите пратеници на СДСМ, а зголемено присуство на полицијата има и пред партиското седиште на СДСМ.

 

„Кети предавник!“ Во Прилеп, пред домот на пратеничката Кети Смилеска од СДСМ.

Posted by Robert Klenkoski on Friday, 16 March 2018

Претходно «
Следно »