Солза Грчева ќе формира политичка партија и бара помош од граѓаните за нејзина регистрација

  • November 22, 2017

Шпекулациите и најавите дека поранешната пратеничка од редовите на СДСМ Солза Грчева ќе формира партија се покажуваат за точни, откако на својот ФБ профил таа побара од граѓаните да и помогнат во процесот на регистрација на новиот политички субјект


Од кратките информации кои можат да се пронајдат на нејзината ФБ страница, партијата веќе има подготвено статут, програмски цели и определби, како и идеолошка насока на делување.

Како што одговара на еден од коментарите, Грчева најави дека името на партијата ќе биде „Глас за Македонија“

Претходно «
Следно »