СОРАБОТКА СО ГРАЃАНИТЕ: ВМРО-ДПМНЕ потпиша меморандуми за соработка со уште четири граѓански организации!

  • November 10, 2016

ВМРО-ДПМНЕ денес потпиша уште четири меморандуми за соработка со здруженија. Станува збор за СОНК, Здружението на пензионери, Сојузот на синдикати и здружението Слободни синдикати.
gruevski-memorandum-1-640x341

Лидерот на владејачката партија, Никола Груевски, кој ги потпиша меморандумите истакна дека отворањето на нови работни места останува во фокусот на ВМРО-ДПМНЕ. Тој потенцира дека до сега се отворени нови 160.000 работни места, а невработеноста е доведена до историски најниско ниво, од 38 % на 24%.

gruevski-memorandum1

Пензионерите исто така остануваат врвен приоритет, како што беше до сега така и за во иднина.

Груевски потенцира дека изминативе години пензиите се покачени за 70 проценти, а најниската пензија е поголема за дури 90 отсто. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ истакна дека сето она што досега било ветено е реализирано, а во таа насока и ќе се продолжи.

gruevski-memorandum2

Досега ВМРО-ДПМНЕ потпиша Меморандум со 9 здруженија, а со овие четири од денес, веќе се 13.

На денешниот настан се обратија и Драги Аргировски, Живко Митревски, Благоја ралковски и Јаким Неделков кои го поздравија потпишувањето на Меморандумот.

Претходно «
Следно »