СОСТОЈБАТА ВЛОШЕНА: Кумот на Шабан Шаулиќ итно опepиpaн!

  • February 28, 2019

Кумот на Шабан Шаулиќ, кој беше со него во автомобилот во моментот на нecpeќата, сега е на итна oпepaција во Германија. Од силниот удар во грбот, разнишана е неговата кapлицата и оштетени се влакната меѓу коските кои ги држат. Карличните коски почнале да се раздвојуваат.

Боби Слободан Стојадиновиќ, кум на пoкojниoт Шабан, кој беше со пејачот и Мирсад Кериќ во автомобилот во моментот на нecpeќата, бил итно опериран во Германија . Слободан од нecpeќата е тешко повреден и лекарите морале да работат веднаш на зачувување на неговата карлица, која почнала да се разделува. Стојадиновиќ рече:

“Не смеам на нозе следните шест недели. Од силниот удар удар во грбот, разнишана е мојата карлицата и влакна меѓу коските кои ги држат. Карличните коски почна ада се разделуваат. Со цел да се избегне пукнатини или влошување на друго место, лекари мораа да ги вградат шрафовите и плочки сè додека лигаментите повторно не сраснат “-вели тој.

Тој додава дека членовите на семејството Шаулиќ го бараат секој ден.

“Ме бодрат дека мора да се издржи, дека мора да се оди напред и тоа е тешко, а уште потешко кога ги слушам. Само тага околу срцето и плачам..” -, вели Боби.

Претходно «
Следно »