СОФИЈА СТАНА ПРВАЧЕ: Груевски ја испрати ќерката на првиот училишен ден

  • September 1, 2016

Шестгодишната Софија Груевска денеска тргна во прво одделение. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, и неговата сопруга Боркица ја испратија помладата ќерка на првиот училишен час во ОУ „Димитар Миладинов“ во Скопје.
2sofija

Тие заедно ја проследија претставата за добредојде на првачињата.

1sofija

Софија ќе го посетува истото училиште како и нејзината постара сестра Анастасија, која годинава е четвртоодделенка.

3sofija

Софија е една од 21.250 ученици кои годинава првпат седнаа во училишните клупи.
4sofija

Денеска учебната година почна за oкoлу 270.000 ученици, oд кoи 188.000 oснoвци и 80.000 среднoшкoлци.

sofija-640x337

Претходно «
Следно »