СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ 3ОBPЕА: Ќе го уб иeвме Папата

  • July 3, 2019

По информациите кои одекнаа во јавност дека радарскиот систем на скопскиот аеродром извесен период бил неф ункционален и вчерашното изли згување на товарниот воз кај Куманово ги за па ли социјалните мрежи.

Во продолжение прочитајте ги најинтересните твитови…

– Папата слетал во Македонија со неи справен радарски систем на Скопскиот Аеродром”

– Абе со векови врз Папата се кр оени диј аболични планови за лиk ви дација… никој не успеал, али затоа Гоце од Мак Навигација ќе го поте пал ко комарец јер у моментот му функционирал само ТЕТРИСОТ!

– “При слетувањето на Папата во Скопје не работел основниот радар на аеродромот”…со Господ напред нема гајле не дигајте пан ики

– Македонскиот воз на пат кон ЕУ

– Возот (од времето на ЈУ) изли згал од пругата (исто од времето на ЈУ), небото неб езбедно заради лични интереси на одговорните, автопатишта со тумби, кучиња, без соодветна сигнализација, коли возат во спротивен правец итн. Ст рав да ти е да патуваш во МК. Идам да си купам магаре.

За потсетување, основниот радарски систем на скопскиот аеродром не функц ионирал кога утрото на 7-ми мај папата Франциск слета во Македонија, објави „Телма“.

Како што добро информирани извори тврдат за Телма, во април и во мај оваа година основниот радар на скопскиот аеродром не функционирал, и тогаш навигациските служби работеле според бекап, народски кажано резервни процедури и со полуисправен радар.

Во скопската кула на летање може да се потпрат само на еден исправен радар што контролира и полетување и и слетување, и контролорите многу често се потпираат на радарот на кулата кој е најстар и веќе треба да се расходува.

Претходно «
Следно »