СО БЕЛА БОЈА ПРЕКРИЕНИ МАКЕДОНСКИТЕ СИМБОЛИ: Во општина Лозово се кријат Македонските симболи со бела боја!

  • April 21, 2018
  • Коментари

Откако претходно преуредена беше општинската зграда, денеска обоена со бела боја и чешмата. Се крија шеснаесеткракото сонце, а токму тоа предизвика одново револт кај граѓаните од оваа општина на социјалните мрежи.

“Една слика, илјада зборови…..Зарем е возможно да се мрази сопствената држава до таа мера за да бидат прикриени сите нејзини обележја… Дали сепак градоначалникот повеке си го почитува Бугарското државјанство?! И дали да очекуваме во иднина овие бои да го заменат препознатливото сонце”🇧🇬” – стои во една од објавите на Фејсбук.

 

Posted by Мк Горан Трајчев Шлем on Saturday, 21 April 2018

Еве каков изглед претходно доби општинската зграда во Лозово:

 

На кого му пречи Македонското знаме?

Posted by Vetuvanja Vs Realnost on Thursday, 28 December 2017

Во дворот на општината прекриено беше државното знаме кое ја красеше портата и фонтаната.

Граѓаните по социјалните мрежи прашуваа и тогаш и сега дали новиот градоначалник од редовите на СДСМ Ацо Велковски, не се идентификува со државното знаме и со симболите на македонскиот народ?!

Претходно «
Следно »