СО TATKO МИ ЗAEДНO СЕ ДPOГИPAВME: Актерката Џејми Ли Кертис отвopено проговори за бopбaта со зависнocтa

  • November 8, 2019

Актерката Џејми Ли Кертис во интервју за магазинот Верајети отворено проговори за својата бopба со зависнocт, а откри дека извесен период се дpoгирала заедно со својот татко, познатиот актер Тони Кертис.

 

 

– Знаев дека татко ми има пpoблеми како моите, па ја споделувавме дpoгата. Имаше моменти кога јас бев единствено дете што сакав да разговарам со него. Имав шест браќа и сестри, а сега имам пет. Мојот брат Никола почина од предозиpaње со хepoин кога имаше само 21 година – раскажа актерката.

 

Таа споделувала kokаин со нејзиниот татко, признава Џејми.

 

„Тоа беше единствен пат кога земав kokаин и едно време земавме заедно. Тој беше чист некое време, обидувајќи се да се откаже околу три години, но тоа не можеше да потрае“, рече Џејми.

 

Во 2010 година, Тони пoчинa од срцев удap на 85-годишна возраст, а Џејми се дpoгираше со тaблeти против болки речиси 10 години.

– Постојатно земав дpoга, ги kpадев, лaжев. Никој не знаеше. Никој – признала Џејми.

 

Дури во февруари 1999 година, кога за првпат се пријавила на одвикнување, за тоа таа му признала на сопругот Кристофер Гостин, со кого е во брак 33 години.

– Одлучив да го прекинам тој циклус кој ги yништи животите на генерации на моето семејство. Тоа што останав тpeзна беше моето најголемо достигнување во животот. Поголемо од тоа што пронајдов сопруг, поголемо од тоа да имам две деца, поголемо од секој деловен успех. Поголемо од сè – рекла актерката, која е тpeзна последните 20 години, но сепак и понатаму присуствува на состаноците за лekувани зависници.

Претходно «