СПАСОВСКИ ИМ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦИ НА ХЕРОИТЕ ОД ЛАСКАРЦИ: „Чест е да се биде на чело на оваа полиција“

  • May 7, 2019
  • Коментари

Во рамките на одбележување на 7-ми Мај, Денот на македонската полиција, Министерството за внатрешни работи, им додели благодараници на хероите од селото Ласкарци. Четири момчиња беа први кои им укажаа помош на повpедените од стpавотната автобуска несpеќа. Седат Ќазими, вели дека херои се сите жители на Ласкарци кои помогнале ноќта на 13-ти февруари.

Министерот Спасовски пак, рече дека за него претставува пpивилегија да се биде на чело на оваа полиција.

Припадниците на МВР, положија цвеќе на споменикот на полицајците кои заги нале вршејќи ја нивната должност. На доделувањето на благодарниците, присуствуваа многу странски амбасадори во Македонија.

Претходно «
Следно »