Спас за пушачите: Две намирници ги враќаат белите дробови во живот , но само ако ги јадете секој ден – а чинат помалку од кутија цигари

  • October 30, 2018

Белите дробови е деликатен орган и поради тоа канцерот на белите дробови е многу лоша болест.

Меѓутоа, новото истражување тврди дека постои начин да ја поправиме штетата која сме му ја направиле на овој орган, па дури и акое поврзана со пушењето цигари.

Научниците од Џон Хопкс училиштето за јавно здравје тврдат дека можеме да го успориме паѓањето на функциите на белите дробови така што секој ден ќе јадеме по 2 домата и 3 чинии јаболка.

Судејќи по нив, ова единствено функционира само ако ги јадеме свежи, а не конзервирани.

Истражувањето го набљудувале на 650 возрасни личности во 2002 година, а потоа го повториле тестот по 10 години.

И доколку сеуште неможете да се решите да ги откажете цигарите овие ефикасни трикови ќе ви помогнат како да го отстраните мирисот на цигари од просторијата во која се пушело

Во просторијата во која пушите, потребно е да распоредите неколку чинии на повеќе места во собата и во истите да ставите јаболков оцет.

* Исто така, можете да употребите и сода бикарбона така што ќе ја нанесете по намештајот и / или тепихот. Секако, потребно е редовно да ги проветрувате просториите.

* Трето решение е во просторијата да ставите лаванда која има многу пријатна миризба. Доколку облеката ви мириса на цигари, проветрувајте ја редовно дури и на саат време.

Претходно «
Следно »