СПЕКТАКУЛАРНА ЕМИСИЈА: Мирослав Лазански маестрално ја објаснува политиката на САД и клиентелизмот на Балканските политичари!

  • October 1, 2016

Ако досега сте мислеле дека со државите од Балканот владеат демократски избраните политички лидери и институции, сте се излажале. Клиентелизмот на Балканските политичари кон амбасадорите на САД предизвика државите од екс-ЈУ просторите да станат колонии на имепријалистичката политика на САД, предизвикувајќи робовладетелски општества кои благодарение на агресивната хегемонистичка политика, и слабоста на домашните политичари од народите на Балканот прават експериментални глувци.

Македонија, секако не е исклучок, туку е пример за тоа како една имепријална сила ја наметнува сопствената агенда, и управува со државата притоа создавајќи илузија на демократија преку организирање на избори кои суштински ништо не менеуваат по однос на надворешната политика и државните и национални интереси.

Емисијата на Миленко Неделковски во која свое интервју имаше Мирослав Лазански маестрално го опишува овој поразителен феномен.

Погледнете:

Претходно «
Следно »