СПОМЕНИКОТ ПРЕНЕСЕН ВО „МЕТАЛСКИ ЗАВОД ТИТО“: Шилегов го складирал споменикот во „Металски Завод – Тито“ од каде сопствениците може да го земат

  • February 22, 2018
  • Коментари

Споменикот на Андон Јанев-Ќосето, кој во утринските часови беше од пред Судската палата, а по одлука Град Скопје, е однесен во магацин во Металскиот завод Тито, каде што во определен рок ќе се чува, со можност сопствениците да дојдат и да си го земат.

Овој споменик во 2014 година Град Скопје ги доби како донација од Здружението за духовно обединување на Сетинци, Попадинци и Крушоради од Лерин. Од Градот појаснуваат дека доколку во предвидениот рок сопствениците не го подигнат, тогаш ќе се одлучува што ќе се случи со него.

Претходно «
Следно »