СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ: ФСБ уапси мигрант кој подготвувал терористички напади во Русија!

  • February 22, 2018
  • Коментари

Федералната служба за безбедност (ФСБ) спречи терористички напад во Санкт Петербург, јави службата за медиуми на ФСБ

Денес припадниците на регионалната управа на ФСБ привеле мигрант од Централна Азија. Управата наведува дека тој планирал терористички напад на објекти од сообраќајната инфраструктура и на јавните места.

ФСБ продолжува со оперативно-истражните мерки. Идентитетот на притвореникот сеуште не е откриен.

Претходно «
Следно »