December 8, 2021, 10:28 pm

Србите и понатаму нема да можат во земјите од Европска унија

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Земјите членки на ЕУ, денес ја сменија листата на третите земји за кои не важат рестрикциииите за влез во ЕУ, така да ограничувањето за патување на граѓаните на Србија продолжува да важи и во првата половина на Октомври.

Лиистата на 11 земји не е сменета од август, а во Брисел напоменуваат дека тоа е така поради нестабилната епидемиолошка состојба како на западен Балкан така и во ЕУ, но и во светот.

Србија првите две недели на Јули беше меѓу 15-те земји за кои важеше препораката за слободно патување во ЕУ.

Но поради влошување на состојбата во Србија, таа е симната од таа листа.

Моментално зелено светло з авлез во ЕУ имаат граѓаните на Австрија, Канада, Грузија, Јапонија, Нов Зеланд, Руанда, Јужна Кореа, Тајланд, Тунис, Уругвај и Кина .

Latest News

(Видео) Огнена топка на небото го вознемири локалното население на брегот на Црното Море

Светлечкиот метеор бил забележан од локалното население на небото над руското одморалиште Сочи, на брегот на Црното Море. Директорот на...

More Articles Like This