December 4, 2021, 6:07 pm

Србија отвoри телeфонска линиjа за приjавување на лекaри кои не препoрачуваат вaкцинирање

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Српското министерство за здравство стави во функција телефонски број на кој граѓаните ќе можат да ги пријават лекарите кои не препорачуваат вакцинирање без јасна, оправдана и конкретна медицинска причина.

Сите неправилности пријавени преку овој број ќе бидат процесуирани пред судот на честа на Лекарската комора на Србија, а против наведените лекари ќе бидат поднесени кривични пријави за загрозување на животот и здравјето на граѓаните.

Министерството уште еднаш упати апел до граѓаните да се вакцинираат зашто тоа е единствениот начин да се стави под контрола епидемијата на коронавирусот.

Србија беше една од првите земји во регионот и Европа која обезбеди доволно вакцини против ковид-19, но вакцинирањето заглави на 40% имунизирани, а особено голем отпор има кај младите.

Latest News

(Видео) Ѓорѓиевски: Несовесен граѓанин фатен како иcфрла отпaд на местото каде што се гради новиот парк во Драчево, ќе биде kaзнет доколку не го...

Денес, несовесен граѓанин се обидел да истури отпад на местото каде што се гради новиот парк во Драчево. Градоначалникот...

More Articles Like This