October 27, 2021, 10:29 am

Србија со финансиска помош за Косово: По 200 евра за невработените, по 100 евра за вработени лица и деца

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, најави дека сите граѓани што живеат во Космет ќе добијат специјална парична помош, невработените по 200 евра, додека сите други, како и секое дете, ќе добијат по 100 евра.

„Договорот со Канцеларијата за Косово и Метохија е да се испрати специјална парична помош, не на лица кои се регистрирани, туку на оние кои живеат во Косово и Метохија, особено на оние 12.000 до 14.000 лица кои се невработени“, рече Вучиќ.

Latest News

СЗО: Нe трeба да се бaра дoкaз зa вakцинaцијa пpoтив Koвид-19 зa пaтyвaњe вo cтpaнcтвo

Комитетот за итни случаи на Светската здравствена организација (СЗО) порача дека не треба да се бара доказ за вакцинација...

More Articles Like This