СТИВ БЕНОН ЗА РТРС: Студената војна се уште не е завршена, а Трамп има намера да и стави крај (ВИДЕО)

  • August 6, 2018

Стив Бенон, поранешниот стратег на Доналд Трамп, кој беше најзаслужен за победата на претседателските избори во Америка, во ексклузивното интервју за телевизија РТРС тврди дека Балканот во новата гео-стратешка средина може да добие многу поважно место на светската сцена.

“Европа е многу важна за претседателот Трамп и очигледно тоа е многу важно за САД, бидејќи вие сте мајката цивилизација која го создаде модерниот свет”, вели Бенон. Мислењето е дека Балканот ќе стане поважно место на светската сцена, каде што во новата геостратешка средина Кина, Иран и Турција формираат еден вид сојуз. Кога станува збор за Студената војна, Бенон смета дека не е завршена.

“Мислам дека тоа е многу важно што се случило во Хелсинки, тоа е позитивно. Понудата на Путин за посета на Вашингтон, исто така, е позитивна. Мислам дека тоа е начинот на кој ние треба да комуницираат”, рече Бенон .

Според Стив Бенон, Џорџ Сорос е татко на своето зло. Тој тврди дека Сорос, со милијарди долари американски пари, се обидува да го промени изгледот на Европа. Тој основал невладини организации кои се поврзани со левичарските медиуми со цел да бидат опозиција на популистички и националистички партии во Европа, вели Бенон додавајќи дека целта е да се биде противтежа на Сорос и неговите како што верува лоши намери кон Европа.

“Мислам дека Џорџ Сорос шири многу негативно влијание во светот. Мислам дека тој направи многу за да им наштети на Европа и дека целата на мигрантската криза, отворени граници, е навистина штетна за овие земји, а тоа доведе до реакции во земји како Унгарија, Австрија и Италија. Сето ова произлегува од иницијативата на Сорос “, рече Бенон.

 

Претходно «
Следно »