СТОИЛОВ ИГРАЧ СО БРОЈ 5, СТЕВО КАНДИДАТ БРОЈ ТРИ: ДУИ не му го пишува ниту името на Пендаровски

  • April 8, 2019
  • Коментари

Се поочигледни се влoшeнитe односи помеѓу коалиционите партнери СДСМ и ДУИ. Имено токму ова беше очигледно и на конвенцијата за Стево Пендаровски во Скопје, каде функционерите на СДСМ не можеа да се видат никаде, а овој детал  го коментираше и пратеникот на СДСМ Мухамед Зекири кој истакна дека што подалеку се тие од ДУИ, толку подобро. Влошените односи помеѓу коалиционите парнери можеме да го забележиме и во тоа што на пpoпагандниот постер на ДУИ воопшто не го пишува ниту името на Стево  Пендаровски, а тој е означен како кандидат со број 3.

Претходно «
Следно »