СТРАШНА СООБРАЌАЈКА: Павле Трајанов во директен судир пред Гевгелија

  • May 30, 2016

Сообраќајна несреќа, кога едно возило престигнувало цела колона, на полна линија и директно удрило во друго возило кое се движело во својата лента се случила во саботата во 16:15 часот, на автопатот Скопје – Гевгелија, во близина на мостот на Водисирска Река.

Сообраќајна несреќа, кога едно возило престигнувало цела колона, на полна линија и директно удрило во друго возило кое се движело во својата лента се случила во саботата во 16:15 часот, на автопатот Скопје – Гевгелија, во близина на мостот на Водисирска Река. Претседател на ДС Павле Трајанов, управувал со „шкода“, при што се движел на десната страна на патот Скопје – Гевгелија.
Во исто време од спротивната страна имало колона од автомобили и товарни возила, при тоа во обид да престигне, возачот со „фиат пунто“, на полна линија, преминал на левата страна од коловозот и директно удрил во „шкодата“. Според трагите на кочење, „пунтото“ се движело со голема брзина, јавуваат медиумите.
Трајанов иако се обидел да избегне и се залепил на крајната десна страна и речиси целосно го сопрел возилото, не можел да ја избегне несреќата. Тој не е повреден, а четворица сопатници на двете возила имале повреди, биле префрлени во клиниките, а потоа сите пуштени на домашно лекување.

Претходно «
Следно »