October 20, 2021, 9:32 pm

СТРУМИЦА БАРА НОВ ГРАДОНАЧАЛНИК: Кучиња ги напаѓаат луѓето, градот пропаѓа, Заев си тера „ќејфот“!

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Повеќе од две години, од моментот на почнувањето на деструктивниот поход на струмичкиот градоначалник низ Македонија, градот е оставен на милост и немилост да пропаѓа и деградира додека струмичката администрација безмилосно ги троши народните пари

strumica_gradonacalnik_transparent

Кучиња скитници кои напаѓаат луѓе, катастрофално ниво на јавна чистота, неуредени зелени површини, осветлување кое откажува, улици полни со дупки се само дел од катастрофалната слика за Струмица која западна во немилост на времето да пропаѓа благодарение на негрижата на градоначлникот.

Додека градот пропаѓа, градската администрација продолжува безмилосно да ги троши народните пари, делејќи тендери на лица блиски до кланот Заеви. Последен во низата беше тендерот за справување со кучињата скитници, тендер во вредност од речиси милион и половина илјади денари доделен на ветеринарна станица од Богданиц, кои со прст немаат мрднато да се справат со проблемот.

Претходно, во јавноста излегоа низа скандали во кои беше вмешан токму градоначалникот и неговиот фамилијарен клан, за злоупотреба на општинскиот буџет за богатење на фирми блиски до Зоран Заев.

Сето ова, се случува веќе две години, а на Струмичани веќе им дојде преку глава па пред два дена поставија транспарент на кој јавно побараа нов градоначалник за Струмица, бидејќи актуелниот едноставно воопшто не се грижи за градот.

 

Latest News

Во лyдилото заборавија кој ги донесе на власт

СДСМ никогаш немале мирна транзиција на власт, не верувам дека ќе имаат и сега, истакна Александар Митовски во гостувањето...

More Articles Like This