СТРУМИЦА КАКО ЈАМАЈКА: Еве кои две фирми од Струмица добија лиценца за производство на мapихуана!

  • April 10, 2019
  • Коментари

Премиерот Зоран Заев со пост на неговата официјална ФБ страна ја објави листата на компании, што ќе одгледуваат kaнабис во државата за медицински цели. Станува збор за 15 компании, а инвестицијата е вредна 40 милиони евра, пренесува Струмица денес.

Компаниите ќе бидат лоцирани во Скопје, Гостивар, Карбинци, Кочани, Валандово и Струмица, а според најавите, се очекува да бидат ангажирани 300 нововработени лица.

На листата компании со домашен и странски капитал, што добиле лиценци за одгледување kaнабис за медицинckи цели се наоѓаат и две струмички компании:

Kaнабис про – Струмица

Бул-Билдинг – Струмица.

Претходно «
Следно »