СТУДЕНТИТЕ КАКО ВО ЗАТВОР: Уште малку, па ќе се радуваат и на леб и сол!

  • October 25, 2017

Со долго најавуваниот живот од страна на СДСМ, дојдоа катастрофалните услови за живот на студентите во студентските домови. Запрепастувачките услови во кои живеат студентите оставаат впечаток дека оваа Влада ги заборави идните академски граѓани на Македонија.

Според фотографијата која осамна на социјалната мрежа Твитер, студентите во домовите се оставени на режим на преживување во време кога храната и витамините им се неопходни во стресните испитни денови.

Студентскиот Пленум молчи за катастрофалните услови кои ги нуди оваа Влада која неколку пати во изминатите 5 месеци власт ги погази студентите и проба да манипулира со нивната интелигенција искористувајќи ги како гласачко тело за локалните избори.

Студентите во моментов се оставени сами на себе без Студентскиот Пленум кој навидум ги бранеше правата на студентите, се додека оние кои го водеа не добија функционерски места во владата на СДСМ.

Претходно «
Следно »