(Видео)СУГАРЕСКИ СЕ ИЗРЕЗИЛИ: Министерот за транспорт и врски сакајки да се пофали остана без одговор

  • December 5, 2018

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески заедно со Алпер Ерсој, Генералениот директор на ТАВ Македонија го испратија јубилејниот два-милионити патник од скопскиот Аеродром по што на прес конференција дискутираа за идните проекти во авио превозот.

Имено, министерот Сугарески, сакаше да се пофали дека во буџетот на Република Македонија има предвидено средства за поддршка на национален авиопревозник, на што директорот на ТАВ, Ерсој го запраша дали има еден позитивен пример за успешен национален авиопревозник од соседството и регионот. На тоа прашање Сугаревски остана без одговор, па беше приморан да ретерира дека тоа е само проекција, а сепак приоритет е обезбедување на нискобуџетен партнер кој би требало да го надомести повлекувањето на Визер

Претходно «
Следно »