СУДИJATA ПАНЧЕВСКИ ЗА СОСТОЈБАТА ВО ДРЖАВАТА: Власта ја претвopи Македонија во држава на две класи – функционери и сиpoмаштија

  • November 28, 2019
  • Коментари

Владимир Панчевски, поранешен претседател на Основен суд Скопје 1, за „клептократската власт“ во Македонија и иселувањето на својот профил на Фејсбук.

„Клептократската власт ја претвори Македонија во држава на две класи функционери на позиции и пука сиромаштија! Првите не се селат, држат функции, вторите немаат пари ни за градски автобус, а не да се иселат. Таткото на нацијата Стево Пендаровски ја потврди дефиницијата!“, коментира Панчевски на Твитер.

„Тие што опљачкале од функциите први ќе се отселат по заминување од функционерските позиции!“, твитна тој веднаш потоа.

Претходно «
Следно »