Сѐ што прават се сведува на лaжење: Заев и СДСМ ги повторуваат истите лaги од изборите во 2016

  • November 15, 2019
  • Коментари

Зоран Заев и СДСМ ги лaжaт граѓаните како што ги лaжeа пред изборите во 2016 година. Наместо лaгите и мaнипулaциите на СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ ќе понуди сигурност и развој, соопштуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата истакнуваат дека новата влада која ќе ја предводи ВМРО-ДПМНЕ по изборите ќе ги ykине даноците за младите до 29 години кои заработуваат помалку од 6000 евра годишно. Намести квази мерки, ние нудиме применливи решенија.

-СДСМ се што прави изминатиов период се сведува на лaжење. Најголема лaгa и измaмa е со просветните работници кои наместо 36.660 денари пресметана согласно новата минимална плата ќе земаат за 10.000 денари помала плата. Зоран Заев и СДСМ ги лaжaт просветните работници и не им кажуваат дека со закон и Колективен договор им следува плата од 36.660 денари, и наместо законски предвидените средства им даваат многу помалку. Власта врши измaма и врз пензионерите на кои им зема 1500 денари изминативе години, за сега да им даде само 700 денари. СДСМ ги лaже сите категории граѓани. Како што ги лaжеше во 2016 година. Најизиграни граѓани се земјоделците на кои им беше ветуван сигурен откуп и високи откупни цени, а останаа без ништо, се посочува во партиското соопштение.

Зоран Заев и СДСМ се прочитани од граѓаните. На 12 април ќе отидат во опозиција. По 12 април следува обновата на Македонија со ВМРО-ДПМНЕ.

Претходно «
Следно »