СЈО НА САМО ДВА ЧАСА ПРЕД ИСТЕКОТ НА РОКОТ ДО СУДОТ ГИ ДОСТАВИ ПРЕДМЕТИТЕ ТИТАНИК, ТАРГЕТ И ТВРДИНА

  • June 30, 2017

На само два часа пред истекот на рокот, Специјалното јавно обвинителство вечерва нешто пред 22 часот до Судот ги достави предметите Титаник, Таргет и Тврдина.

Досега од 5 случаи за кои Судот одлучувал, за 4 има изречено мерки на претпазливост, додека за петтиот каде има функционери на ДУИ, нема никакви мерки.

Дека се води строг политички процес, а не правен се докажува и низ фактот што досега Судот изрече мерки за претпазливост одземање на пасошите за сите случаи за кои одлучуваше, освен за функционерите на ДУИ, пратеникот Ејуп Алими и функционерот на дуи во ДИК, Исмет Гури.

Ваквата селективност покажува дека Судот потклекнува на притисоците кои ги прават СДСМ и СЈО. Упатените прашуваат како е можно до сега да се изречат мерки за претпазливост на сите функционери кои се од ВМРО-ДПМНЕ, а да нема никаква мерка за единствените двајца кои се од ДУИ.

Претходно «
Следно »