January 28, 2021, 2:42 am

ТАБЕЛАТА КОЈА ПОКАЖУВА КОЛКУ ТРЕБА ДА ТЕЖИТЕ СПОРЕД ВАШАТА ВИСИНА

Поврзано

Само една вакцина е делува против сите варијанти на коронавирусот

Вакцината Модерна против коронавирус делува и против новите, позаразни варијанти на пандемскиот вирус пронајдени во Велика Британија и Јужна...

Револуционерна студија открива зошто некои луѓе се имуни на коронавирусот

САРС-КоВ-2, попознат како „нов сојс на коронавирусот“, е само еден од неколкуте поврзани РНК вируси кои предизвикуваат респираторни заболувања...

Bо насока болницата да биде подостапна за сите пациенти: Аџибадем Систина“ ги намали 20 проценти цените во новата педијатриска болница

Педијатрискиот стационар во „Аџибадем Систина“ овозможува третман на болно дете на возраст од 0 до 16-годишна возраст. Во него...
- Advertisement -

Ова е само табела која од прилика ја наведува нормалната тежина зависно од висината. Но, не заборавајте дека мускулното ткиво е потешко отколку истата количина масно ткиво.

Генерално, телесната тежина не е најдобар метод за одредување на вашето здравје.

Одредувањето на телесните маснотии (од стручно лице- лекар или тренер) ја дава вистинската слика на вашиот организам.

Како се користи оваа табела? Пронајдете ја вашата висина во сантиметри и прочитајте го распонот на идеална тежина.

Latest News

Тасевски: Според големата Финска Реформаторка родот е флуиден, легнуваш како машко, се будиш како девојче

Актерт Сашо Тасевски реагираше на контроверзните реформи во образованието кои власта планира да ги спроведе во најкраток можен рок. „Наскоро...

More Articles Like This