ТАБЛИ СО НЕДРЖАВНО ИМЕ ПОСТАВЕНИ И КАЈ ДЕЛЧЕВО: Патоказните табли со недржавното име поставени на граничниот премин кај Делчево

  • February 13, 2019
  • Коментари

На граничниот премин кај Делчево почна „лепењето“ на таблите со новото уставно име на Македонија


Новото име на Република Македонија, кое важи за оние кои го потпишаа, стапи на сила од вчера со пристигнувањето на Вербалната нота од грчкото МНР и објавувањето во Службен весник.

Таблите на граничните премини на кои е напишано името на државата се планира да бидат променети во текот на денот, најави директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски.

Претходно «
Следно »