ТАЛАТ ЏАФЕРИ БОЈКОТИРАЛ, НЕСАКАЈЌИ: Не можел да гласа го немало во избирачки список

  • September 30, 2018

Нелигитимниот претседател на собранието, Талат Џафери денеска не можел да го исполни своето гласачко право.

Имено тој требало да гласа во неговото родно место во селото Форино, но не му било дозволено да гласа бидејќи го немало во избирачкиот список. Иако Џафери беше еден од најгласните кој јавно повикуваше да се гласа за Северна, на крајот ни тој самиот не гласаше за Северна.

Претходно «
Следно »