ТАТАРОТ СО МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ МУ СЕ ЗАКАНУВА НА МИЛЕНКО: Ќе дојдел во Македонија и ќе му го скршел автомобилот!

  • September 27, 2016
  • Коментари

„Бугарија денес“, објави дека Динко Велев, најпознатиот ловец на мигранти, тргнува во лов на Миленко Неделковски
tatar_milenko
Ќе му ја скршам колата со чекан како што тој скрши плочата, се заканува Велев, наивно верувајќи дека во тоа ќе успее.

„Тргнувам во лов на Миленко! Планирам да го најдам неговиот дом и да му ја скршам колата со чекан. Ќе снимам цело видео со телефон и ќе го добие тоа на интернет. И тогаш ќе го прашам – пријатно ли му е нему!”, вели Велев.

„Поранешниот затвореник, суден и кој лежел за измами, Миленко Неделковски го искрши со чекан споменикот поставен во спомен на загинатите бугарски војници на Кајмакчалан. Миленко Неделковски, кој во моментов се претставува како спортски новинар, сам се пофали, пуштајќи слики на Фејсбук. На нив се гледа како со огромен чекан го уништува споменикот“, пишува „Бугарија денес“.

„Тој прв пролеа крв, посегна по нашата историјата. Нема да има судир, бидејќи овој човек за мене физички не е моја лига. Судир нема да има , бидејќи влегувам во судири само со пристојни луѓе. А овој е глушец плашливец”, вели Велев.

Одлуката на Динко, вели, е мотивирано од „неактивноста на македонските власти“.

„Бугарија денес“ предупредува дека активностите на Неделковски најверојатно скапо ќе ја чинат Македонија и дека поддршката на Бугарија за Македонија во ЕУ виси на конец, за што Миленко Неделковски, а и поголемиот дел од Македонската јавност јавно изрази благодарност.

Ова е уште една закана која доаѓа од страна на Бугарија од каде постојано се обидуваат да предизвикаат инцидент во Македонија, отворено поддржувајќи ја сецесионистичката политика на СДСМ за федералзиација на држават и воведување на двојазичност.

Со ваквите потези, и неактивноста на Бугарските власти кои наместо да го осудат го величеа потегот на бугарските илегалци кои го поставија нелегалниот споменик на Кајмакчалан, Бугарија само ги покажува нејзините претензии кон Македонија.

Инаку, колку за потсетување Миленко Неделковски во патриотски акт на 22 Септември со токмак ја отстрани нелегално поставената плоча која ја поставија бугарски илегалци на Кајмакчалан, за што доби голема благодарност од Македонската јавност!
milenko_kajmakcalan4

milenko_kajmakcalan2

milenko_kajmakcalan-3

milenko_kajmakcalan

Претходно «
Следно »