ТАЧИ ГИ ИЗБРА ФУНКЦИОНЕРИТЕ: Во владата на Заев влегуваат еден министер и еден заменик-министер од ДПА – ова се имињата

  • May 15, 2018

Собранието на ДПА пред само неколку моменти одлучи дека нивната партија треба да стане дел од Владата. Луан Треси од оваа партија рече дека Централното собрание ја прифати понудата на премиерот Зоран Заев и ДПА ќе стане дел од Владата, пишува порталот на албански јазик Фол.

Според него, ДПА ќе го води министерството за инвестиции и заменик-министерското место за транспорт и врски. Треси нагласи дека проф. Бардил Даути е назначен на функцијата министер на ова министерство, додека заменик-министерот проф. Д-р Митасим Беќири.

Претходно «
Следно »