ТАЈНАТА НА ЕДЕН ПАТНИК: Шверцувал килограм и 200 грама злато сокриени во ректумот!

  • February 15, 2017

Во очаен обид да избегне плаќање на висока царина, еден Индиjец се обидел да прокриумчари килограм и 200 грама злато во ректумот. Аеродромското обезбедување ја открило златната тајна на овој патник кога забележале дека човекот необично оди
zlatna-plocka

Триесет и шест годишниот Тамил Наду пристигнал во Хајдербад на југот на Индија со лет од Сингапур. Откако било забележано дека патникот необично оди, одведен е на испитување. Во неговите куфери, во лед лампи се пронајдени сокриени 800 грама злато, а кога поминал низ детектор за метал, во ректумот засветеле уште 12 плочки

Цариниците во Индија поминуваат специјална обука како би воочиле чудно однесување кај шверцерите кои пренесуваат злато. Драгоцениот метал купен во Синагапур или Дубаи се продава во Индија по значително повисока цена, па криумчарите постојано пронаоѓаат нови начини за пренос преку границата.

Меѓутоа, златниците или плочките „во позадината“ ги успоруваат шверцерите.

Еден искусен криумчар тврди дека максималната количина која може да ја пренесат во задникот е 800 грами, пренесуваат индијските медиуми.

Претходно «
Следно »