ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО ВО ГЕРМНИЈА: Политичари и аналитичари на се криеле во Германија на преговори за името?!

  • March 5, 2018
  • Коментари

Зад затворени врати власта преговара за промена надвор од процесот кој се води во Обединетите Нации – пишува „Република“

Освен во официјаните средби, името е на маса и на многу затворени средби. Една од нив е онаа одржана во Потсдам, Германија во декември минатата година. На средбата учествувале многу политичари и аналитичари од Македонија.

Во дебата очигледно е отидено и понатаму зошто од документите се гледа меѓудругото и дека се сака монопол на името Македонија.

На маса биле ставени и можните имиња кои дел од нив беа споменати и од премиерот Заев. Тој ги посочи во интервју за Ројтерс.

Поранешната шефица на дипломатијата на Грција Дора Бакојани од Економскиот форум во Делфи говорејќи за проблемот со грчко-македонскио тспор ни помалку ни повеќе рече дека „… македонскиот премиер е лесен преговарач…“

Претходно «
Следно »