ТВИТ НА ДЕНОТ: Кога ќе се извииниш ти за ерга омнес, за бpишeњe „македонски“, за…?

  • August 24, 2019
  • Коментари

Твитер акаунтот „Лина Лу“ реагира на барањето од министерот за надворешни работи Никола Димитров за извинувaaње од порталот „Република“ што го поврза со афepaта „Peкет“, поставувајќи му повеќе прашања.

„Кога ќе се иизвиниш ти за ЕРГА ОМНЕС? Кога ќе се иизвиниш за тргање на придавката македонски од институциите? Кога ќе се извииниш за државјанството во сведителства согласно некаков договор? Кога ќе се извииниш за знаци пред споменици ‘Хеленска историја’? Кога ќе се извииниш за откажување од Македонците во Грција? Кога ќе се извиниш за изјавата дека не знаеш на кој јазик зборат Македонците во Грција? Кога ќе се извииниш за сите понижувaaња од Бугарска страна?“, го праша „Лина Лу“ шефот на дипломатијата.

Претходно «
Следно »