ТЕЛЕФОНСКА ИЗМАМА: Ако ве бараат од овој број не кревајте – следи измама!

  • March 15, 2018

Ако проверите од каде е овој повик, ќе видите дека ве бара „некој“ од Тонга, мала островска држава во Океанија. Не одговарајте на овој повик и не ѕвонете назад, се работи за измама која може да ве чини многу!

Тамошните власти и телекомуникациски компании се информирани за овој проблем и пренесуваат дека работат на случајот.

Најчесто, доколку одговорите на повикот без да знаете повикувачот ве поврзува на интернационална мрежа со многу високи цени за роаминг. Или, нивната цел е да ви изнудат лични или банкарски податоци.

Претходно «
Следно »