ТЕТЕШИ ОД АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ: Во Источна Македонија има 4 града во кои нема ниту еден гинеколог

  • February 7, 2019

Директорот на Очната клиника од редовите на Алијансата за Албанците на Села Беким Татеши во вчерашната емисија „Клик плус“ на 21ТВ зборуваше за недостатоците во здравствениот систем при што посочи дека има недостаток и на гинеколози во Источна Македонија.

-Во Источна Македонија има три-четири града во кои нема ниту еден гинеколог. А, ова покажува за неспособноста на менаџментот на Министерството за здравство, без оглед на тоа кој е тој. Ние не можеме да се правдаме дека сегашниот министер ги раздвижи работите. Се направија веќе две години како што е во Министерството за здравство, истакна Татеши.

Претходно «
Следно »